Gå til hovedindhold

Før dit barn skifter skole

Vi tager skoleskift alvorligt, da det er vigtigt, at en sådan beslutning bliver truffet på et godt grundlag. Det betyder, at eleven, forældre og vi som modtagende skole skal være klar over både fordelene og udfordringerne, der er forbundet med et sådan skift.

Indhold

  Der er mange tilfælde, hvor et skoleskift er den rigtige beslutning, da det giver mulighed for en ny start. Vi skal dog sammen være sikre på, at der er gode forudsætninger for et succesfuldt skifte.

  Overvejer I et skoleskift til Skovvangskolen, har vi følgende procedure for både tilflyttere til skoledistriktet og elever uden for skoledistriktet: 

  • Tag kontakt til skolen. Det kan du gøre via hovednummeret (8713 6200). Du kan også kontakte til den pædagogiske leder med ansvaret for klasserne, hvor dit barn skal gå.
  • Vi inviterer jer op til en forsamtale. Her får I en præsentation af skolen, mens skolen får en mulighed for at få en fornemmelse af, hvorvidt et skoleskifte vil være et godt match. Vi ser rigtig gerne, at forældrene medbringer elevplaner, karakterark og andre relevante informationer til mødet. Med afsæt i samtalen kommer skolen med en anbefaling i forhold til skoleskifte 
  • I og jeres barn overvejer med afsæt i samtalen, hvorvidt I tænker, at et skoleskifte vil være en god ide. Vælger I at søge om skoleskifte, udfylder I den kommunale skoleskiftansøgning, som I kan finde på aarhus.dk/skoleskift. 
  • I afleverer ansøgningen til skolens kontor, hvorefter den pædagogiske leder indkalder til en opstartssamtale, hvor der typisk vil være deltagelse af elevens kommende klasselærere. 
  Sidst opdateret: 1. oktober 2023